Zeeuws Centrum voor Amateurtheater

To be or to be ZCA

ZCA workshop 'Regie'- Bruun Kuijt - zaterdag 20 & zondag 21 oktober 2018

Zaterdag 20 & zondag 21 oktober 2018 is er de ZCA workshop ‘Regie’ door Bruun Kuijt. Op zaterdag van 11u00 tot 1800 en zondag van 10u30 tot 17u30.

Zaterdag zal de focus liggen op het vak als regisseur. 
Welke stukken kies je uit? 
Hoe bereid je het voor? 
Wat zijn de handvatten om de spelers te begeleiden hun rol te vinden? 
Wat is je rol als regisseur tijdens het repeteren? 
Heb je als enige de verantwoordelijkheid voor het spel? 
Leg je de mise-en-scene vast of laat je die ontstaan? 
Wanneer gebruik je muziek? En hoe? 
Hiervoor zal Bruun materiaal meenemen.

Zondag gaat Bruun samen met de deelnemers aan het werk met een scene die ze zelf hebben uitgekozen. Belangrijk is dat ze hiervoor hun eigen spelers meenemen, welke de tekst van die scene al uit hun hoofd kennen. Bedenk dat je deze dag ook veel leert van het kijken naar de andere scenes en hoe je het zelf het één en ander aan zou pakken.

Voor de meeste ZCA leden is Bruun geen onbekende, hij heeft de afgelopen 2 jaar tijdens het Éénakterfestival vanuit zijn deskundigheid de voorstellingen nabesproken. Hij deed dat steeds op een prettige, open en respectvolle manier. Voor degenen die hem nog niet kennen zie hieronder meer informatie over Bruun.

De bijdrage voor deze workshop is € 75.
Wil je graag aan deze workshop meedoen, meldt je dan aan door een email te sturen aan info@zeeuwsamateurtheater.nl
Er kan tot uiterlijk medio september worden ingeschreven.
De locatie en aanvullende gegevens worden bij de definitieve bevestiging bekend gemaakt


<<<>>>
Bruun Kuijt – regisseur (1957)
Bruun Kuijt is acteur, regisseur en schrijver. Hij studeerde in 1983 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hij stond als acteur/zanger in diverse musicals en toneelstukken en in het theaterduo Echte Mannen, waar hij tien avondvullende voorstellingen mee maakte en speelde. 
 Hij heeft inmiddels meer dan 25 stukken geschreven, o.a. voor Theater Terra (Shock, De Kleine Zeemeermin en Kikker en de Vallende Ster) en het Hofpleintheater in Rotterdam (bewerkingen van diverse opera’s voor de jeugd).
 Op het uitgebreide regie-cv van Kuijt (122 regies) staan onder meer Scrooge, de kerstvoorstelling David Copperfield, Assepoester, Het Mysterie van Charles Dickens, de musicals van Nijntje, Pluk van de Petteflet, Buurman en Buurman 1, 2, 3 en 4;  Hoe Overleef ik mijn eerste zoen, Hoe overleef ik zonder liefde, De Kleine Kapitein; theaterkomedies als Noises Off, Tel Uit Je Winst, The Odd Couple, Een Zomerzotheid, Joop ter Heul, De Flat van Jet, Zadelpijn of ander damesleed, Shirley Valentine, Zadelpijn het Verwende Nest, Volledig Verknipt, Tot Volgend Jaar en Powervrouwen 1, 2 en 3 en onlangs The Play that goes Wrong. Bij het thrillertheater regisseerde hij 8 voorstellingen, waaronder Arsenicum en Oude Kant, Paul Vlaanderen, The 39 Steps, en De Man die het Wist. Hij regisseerde Op bezoek bij meneer Green met Bram van der Vlugt, die hij dit seizoen ook in het legendarische stuk Mooi Weer Vandaag regisseerde. In Zaandam heeft hij al diverse succesvolle locatievoorstellingen geregisseerd. Zeer recent verzorgde hij de regie van Out of the Blue in Tivoli Vredenburg met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Voor tv regisseerde hij een aantal afleveringen van Kinderen geen Bezwaar (VARA).

==============================================